Rapport om konverteringsterapi

I dag kom rapporten Erfaringer med konverteringsterapi blant skeive.

I dag kom rapporten Erfaringer med konverteringsterapi blant skeive. Undersøkelsen er gjennomført av Nordlandsforskning på oppdrag fra Bufdir. Rapporten slår fast at konverteringsterapi skjer i kristne miljøer i stort omfang. Vi er dessverre ikke overrasket.

Vår styreleder Elisabeth Meling har deltatt i panelsamtale ved lanseringen i dag og sier «Vi har bært på en skyldfølelse, ved å tro at Gud hater oss. Det kulturelle presset som kommer fra et teologisk syn er utrolig sterkt. Det skal ikke være sånn at man skal få en livskrise når man er 13 år.»

Vi er glade for at kunnskapen om dette kommer fram, og at vi også får kunnskap om selvpåført konverteringsterapi, som kommer av holdninger i religiøse miljøer.

Kristne og religiøse ledere må ansvarliggjøres, og skaden som påføres må erkjennes. Vi håper at denne rapporten bidrar til forståelse og ydmykhet fra kristne aktører om at konverteringsterapi skjer. ––––

Dersom du ønsker å se rapportlanseringen og få med deg den påfølgende panelsamtalen fra Litteraturhuset i Oslo, kan du følge denne lenken.

Powered by Cornerstone